Conservar el pa en temps de confinament

El lema #QuedatACasa resulta ser la millor vacuna de prevenció contra el coronavirus. Com que nosaltres formem part dels anomenats serveis essencials continuem amb la nostra activitat quotidiana, això sí, amb totes les excepcionalitats que requereix aquest moment. Aquella frase que dèiem “ens agrada veure’t cada dia” la mantenim al 100%, però ens veiem obligats a dir-te que no cal que compris el pa cada dia. Una mica contradictori, oi? T’expliquem les raons en aquest artícle.

Aquests dies el congelador s’ha convertit en un dels millors aliats. Ara fem compres grans i generoses i utilitzem tots els trucs per conservar els aliments. Avui t’expliquem com conservar el pa en temps de confinament i menjar-lo com si estigués acabat de fer! 

A Can Rosell treballem amb masses mare naturals, amb productes de qualitat i fem un pa amb molt bona conservació. És per això que el podem congelar amb total tranquil·litat i anar-lo utilitzant cada matí per dosificar-lo sense necessitat de llençar-lo o arriscar-nos a que es faci malbé. La premissa més important per menjar pa que ha estat congelat és saber-lo descongelar correctament. Si ho fem així, el pa mantindrà les propietats nutritives i característiques intactes. Si no t’agrada el pa que es desengruna… segueix llegint que t’interessa!

El primer tip per aconseguir un bon pa descongelat és guardar-lo tallat. Te’l podem tallar a la botiga o pots tallar-lo a casa. Un cop tallat l’hem de posar ben col·locat dins de la bossa (que pot ser de plàstic o de paper) però sempre amb la molla emparellada, és a dir que la crosta quedi a la part exterior. El procediment és el mateix tant per a barres com per a xuscos o pans de llesques. 

pa congelat

En treure’l del congelador el posem 15 segons al microones. Aquest és un pas imprescindible. Així el que aconseguim és trencar la gelor, desfer la capa congelada més fina per permetre que l’escalfor arribi a dins a parts iguals. Veuràs la diferència perquè la llesca perdrà el color mate que té si ens saltem aquest pas i la molla quedarà molt tova.

pa descongelat vs pa congelat

L’últim pas és torrar-lo. No cal torrar-lo de veritat, però sí que és important utilitzar la torradora durant 3 minutets per ajudar el pa, que ha quedat tovet al descongelar-se, a recuperar les propietats que tenia inicials després de la cocció. Veuràs com la crosta queda cruixent i la molla completament toveta per dins però amb cos. La quantitat de torrat ja la deixem al teu gust. El procediment és el mateix tant per pa de barra com per llesques. 

pa ben descongelat

Si en comptes de menjar-lo a casa te’l vols endur a la feina i disposes de torradora o fornet elèctric, no ho dubtis… Deixa’l descongelar les primeres hores i abans de menjar-te’l posa’l uns minuts a torrar. Veuràs com reviu i el disfrutes molt més.

********************

Gràcies per llegir-nos! Si t’ha agradat pots compartir-lo amb els teus amics i familiars. Menjar bon pa sempre és d’agraïr.

Recorda que aquesta setmana hem engegat la venta online amb recollida a botiga i l’entrega a domicili a Sant Vicenç dels Horts. Pots fer la teva comanda seleccionant la teva botiga de referència en aquest link http://www.canrosell.com/botigues/

Ens veiem aviat!